Turism local

Foto   Obiective turistice   Foto   Obiective turistice
             
 

Manastirea Arnota, ctitorita de Matei Basarab in 1633, este o frumoasa manastire de maici, care, prin pictura, arhitectura si sculptura sa, poate fi considerata unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice si de arta religioasa din tara.

 

   

Schitul Papusa se afla in apropierea Manastirii Bistrita, in Comuna Costesti. Schitul poate fi vazut foarte bine de pe poteca ce duce la Pestera Liliecilor - Pestera Sfantului Grigore Decapolitul.

 

Manastirea Bistrita, ctitorie a boierilor Craiovesti Manastirea Bistrita, cu hramul "Adormirea Maicii Domunului" dateaza din jurul anului 1490.

 

   

Biserica 44 de Izvoare - "Schitul de sub Piatra" este situata in satul Pietreni, la extremitatea nord-vestica a acestuia, si la poalele Muntilor Buila-Vanturarita. Biserica se afla pe malul stang al raului Costesti, la iesirea acestuia din Cheile cu acelasi nume.

 

Manastirea Hurezi este situata in partea de nord a judetului Valcea, pe drumul national DN 67 Rm. Valcea-Targu Jiu, la poalele muntilor Capatanii fiind considerata ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru "stilul brancovenesc".

 

   

Pestera Polovragi are o lungime (pana in prezent cercetata) de 11 km. Traseul vizitabil pentru turisti este de aprox. 800 m.

 

 

Manastirea Polovragi este situata la poalele muntelui Piatra Polovragilor pe soseaua Tg. Jiu - Rm. Valcea in apropierea Pesterii Polovragi si a Cheilor Oltetului.

 

   

Pestera Muierii a fost sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul

 

 

Manastirea Govora este situata la 6 km de Baile Govora, langa comuna Mihaiesti. Este manastire de maici cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".

 

   

Pestera Ursilor la 500-600 de m de intrarea in cheile Bistritei, pe partea stanga la urcare, cu o lungime vizitabila de 600-700 de m, impresionanta prin inaltimea tavanului si fisurile prin care se strecoara galeria

 

 

Manastirea Dintr-un Lemn este situata la 12 km nord de orasul Babeni, in comuna Francesti. Traditia locului spune ca ar fi fost ridicata in secolul al XVI-lea folosindu-se lemnul unui singur stejar.

 

   

Pestera Liliecilor sau Pestera lui Grigore Decapolitul, se gaseste la 250 de m de Manastirea Bistrita, pe versantul drept al Cheilor Bistritei, la o altitudine de 850 m si 60 de m fata de vale

 

 

Manastirea Surpatele cu hramul "Sfanta Treime", se afla situata in comuna Frincesti, satul Surpatele, judetul Valcea, la 12 km de gara Babeni si la 3 km de manastirea "Dintr-un Lemn".

 

   

Cheile Oltetului, avand lungimea de 2 km, au fost sapate in Muntii Capatanii de apa Oltetului. In aceste chei se afla Pestera Polovragi unde conform legendelor ar fi trait Zamolxe - zeul geto-dacilor.

 

Manastirea Stanisoara este situata in zona localitatii Calimanesti, la poalele masivului Cozia. Intregul asezamant monahal se afla intr-un cadru natural linistit, inconjurat de frumuseti naturale ispititoare.

 

   

Cheile Bistritei (1200m lungime) sunt cele mai inguste chei in calcare din Romania fiind declarate rezervatie naturala.

 

 

Manastirea Cozia este situata pe malul drept al Oltului la 22 km de Ramnicu Valcea si 75 km de Sibiu. Zidita intre anii 1386-1388 si 1393 aceasta manastire este una din cele mai importante ctitorii ale Voievodului Mircea cel Batran.

 

   

Culele Duca si Greceanu - Culele sunt case boieresti fortificate. Numele provine de la turcescul kule care inseamna turn. Culele Duca si Greceanu se gasesc in comuna Maldaresti

 

 

Schitul Pahomie este situat in comuna Barbatesti, langa Baile Olanesti. Ultima parte a traseului este drum forestier accesibil mijloacelor auto, pana la Izvorul Frumos.

   

Muzeul Trovantilor - Trovantii sau pietrele care cresc se gasesc in satul Costesti. In "Muzeul trovantilor" se gasesc cateva pietre uriase, cu dimensiuni cuprinse intre 6 si 10 metri

 

 

Schitul Patrunsa este situat in comuna Barbatesti, la poalele Muntelui Buila. A fost construit in 1740 de catre Episcopul Climent al Ramnicului.

 

   

Ceramica de Horezu - Zona Horezu este cunoscuta ca un vechi centru de ceramica populara. Ceramica de Horezu este realizata folosind mijloace traditionale: roata olarului, cuptoare orizontale pe lemne, obiecte de finisat traditionale

 

 

TARGURI si FESTIVALURI - Zona Horezu

 

Targul ceramicii populare romanesti "Cocosul de Hurez" se organizeaza in fiecare an in prima saptamana a lunii iunie. Evenimentul se desfasoara pe platoul "stejari", dureaza trei zile si aduce la Horezu cei mai mari mesteri olari sositi din toate centrele tarii.

 

Festivalul Invartita Dorului se desfasoara in fiecare an in a treia saptamana din luna iunie in comuna Vaideeni si dureaza trei zile. Aici se pote urmari festivalul folcloric sustinut de ansambluri artistice din diferite zone ale tarii si o parada a porului popular pastoresc.
Statiunea montana Ranca este o statiune in plina dezvoltare situata la altitudinea de 1600 m. Atractiile principale sunt cele doua partii de schi situate pe Muntele Cornesu.

"Fagurele de aur" sarbatoare nationala a apicultorilor, se desfasoara in a doua saptamana din iunie si dureaza doua zile in comuma Tomsani.
"Braul de aur" sezatoare si concurs de creatie, este organizat in ziua de Sf. Ilie pe 20 iulie in satul Barbatesti.

 

Targul international al tiganilor are loc pe data de 8 septembrie in satul Bistrita, comuna Costesti.